Wenches karbonader
Karbonader:
500 g karbonadedeig ev kjøttdeig
1 ts salt
½ finhakket løk
grovmalt pepper
1?2 dl iskaldt vann
'''''''''''''''''''''
Karbonader
300-400 g karbonadedeig
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2-3 løk
olje til steking
ca 1 dl vann
Tilberedning:
Rens løken og skjær den i tynne skiver eller ringer.
Surr den i litt olje til den blir gyllen på farge.
Legg den ferdige løken til side på et fat.
Karbonader: Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen
og form den til passe store karbonader.
Ha karbonadene på varm stekepanne med litt olje,
og stek dem i ca 3 minutter på hver side.
Pass på å ikke ha karbonadene for tynne,
da kan de bli tørre.
Ta ut karbonedene og kok ut stekepannen med vann.
Tilsett løken og smak sjyen til med litt krydder.
Karbonadene serveres med kokte poteter,
sjy m/løk, samt kokte eller rå grønnsaker.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Karbonadekaker med kli og ertepuré
4 porsjoner
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 hakket løk
1 dl kruskakli
1 egg
1 ts potetmel
Ca 1 ½ dl blå farris eller vann
1 ts salt, litt pepper og revet muskat
Bland ingrediensene, spe forsiktig med Farris
til en ganske løs deig.
La den trekke i 5 minutter.
Form til passe kaker, stek dem pent brune i pannen,
gjerne på teflon-ark.
Server med kokte poteter og grønnsaker.
La karbonadekakene trekke 10-15 minutter i sjysaus:
5 dl kraft (fra kakene)
1 buljongterning
1 finhakket løk
3 ss hvetemel
Rør ut melet i litt av kraften,
og smaksett med salt, pepper og sukkerkulør.
Ertepuré
1 pose selskapserter trekkes etter anvisningen på posen.
Tilsett en liten klatt lettmargarin og ca. 1 ts salt .
Bruk stavmikser, og kjør det til en puré.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar